Start To Liefmat

Allereerst proficiat? Je hebt een goede beslissing genomen om vandaag te starten met het investeren in jouw lichaam van de toekomst.

Misschien weet je nog niet goed hoe je de acupressuurmat exact moet gebruiken voor een optimaal resultaat.

Dat is niet erg. Wij leggen je hieronder stap voor stap uit hoe je te werk moet gaan.

Wij hebben er alvast zin in om jou de liefde voor onze mat over te brengen. Ben je er klaar voor? 

⏰ STAP 1: Tijd maken

 

Het klinkt misschien logisch, maar vaak vergeten we tijd te maken voor onszelf. We moeten dagelijks zoveel balletjes in de lucht houden dat we soms vergeten te ontspannen en rustig te ademen.

Neem je agenda erbij en blokkeer in het begin van de week alvast 3 tijdsblokken van een twintigtal minuten waarop jij jouw Liefmat wil gebruiken om terug meer veerkracht te krijgen. In de toekomst kan je deze frequentie vanzelfsprekend opdrijven. Dit is wat auteur Nir Eyal ‘Precommitments’ noemt in zijn boek Indistractable, een aanrader.

🛏 STAP 2: Een geschikte locatie

 

Het goede nieuws is dat je de Liefmat in principe overal in huis kan gebruiken. De zwaartekracht is immers overal aanwezig in jouw woonst, of het nu een appartementje is of een vrijstaand huis.

Veel Liefmatters geven er echter de voorkeur aan om zich even terug te trekken op een rustig plekje in huis. Dit kan bijvoorbeeld de slaap- of logeerkamer zijn. Hang de deurhanger uit jouw pakket op om eventuele huisgenoten duidelijk te maken dat je even alleen wil zijn. 

✅ STAP 3: De voorbereiding

 

Neem je Liefmat uit de tote bag en leg hem op een bed, een stoel of een andere aangename ondergrond. Je mag hem ook op een harde vloer leggen, maar dan zal je de drukpuntjes intensiever voelen inwerken op jouw lichaam.

We raden je aan om de gewenning langzaam op te bouwen. Zet gerust ook een relaxerend muziekje op. Wij zijn alvast fan van de Calm app

⭐️ STAP 4: Beslis op welk lichaamsdeel (of delen) je wil focussen

 

A. De rug

In geval van:

  • Spierpijn aan de onder-of bovenrug
  • Algemene relaxatie van het lichaam
  • Nood aan een beter bloedcirculatie
  • Wegnemen van algemene stress

⏰ Tijdsinterval • Start de eerste keer met 15 minuten en bouw geleidelijk op.

Leg je Liefmat op je bed of op een harde ondergrond indien je een optimaal effect wil bereiken. Ga langzaam met ontblootte rug op de mat liggen. Voelt dit de eerste keer als een te grote stap aan, dan kan je een t-shirt dragen of een handdoekje op de mat leggen.

Jij bent zelf de baas over jouw eigen lichaam. Als je de puntjes voelt inwerken op je rug, is dat het teken dat je connectie maakt met de mat. Ben je iemand die stilzitten een enorme uitdaging vindt, luister dan zoals reeds vermeld hierboven  naar je favoriete podcast of bekijk een film of serie op Netflix of andere streamingsdienst. Je kan ook ademhalingstechnieken toepassen terwijl je op de mat ligt. B. Nek en schouders

In geval van: 

  • Spanning aan de nek en schouders
  • Hoofdpijn en migraine-aanvallen
  • Nood aan endorfines om het lichaam te ontspannen

⏰ Tijdsinterval • Start de eerste keer met 10 minuten en bouw langzaam op.

 

Het enige wat je nodig hebt is je Liefmatkussen. Leg het op je bed of de ondergrond naar keuze en ga er langzaam met je nek en een deel van je schouders op liggen. Het kan de eerste keer wat onwennig aanvoelen en dat is allemaal heel normaal. Vind je dat de puntjes iets te scherp aanvoelen, dan leg je er een dun handdoekje over. Gun jezelf ook de tijd om te wennen aan dit nieuwe gevoel en geef niet op na de eerste keer. 

 

C. Voeten

In geval van:

  • Nood aan een energiebooster
  • Verbeteren van bloedcirculatie
  • Ontspanning middels voetreflexologie

⏰ Tijdsinterval • Start de eerste keer met 5 minuten en bouw geleidelijk op.

 

Op de onderkant van je voet vind je reflexzones terug die overeenkomen met de verschillende zones van je lichaam. Doordat je deze delen van de voet gaat bewerken gaat dit effect hebben op je hele lichaam. Leg hiervoor je Liefmat op de grond en ga er op staan met je blote voeten.

Voelt dit de eerste keer onwennig aan, dan kan je je sokken aanhouden. Het ideale moment om dit te doen is tijdens het strijken, poetsen van de tanden of in je slaapkamer voor of na het slapen gaan.