Wil jij ook op een unieke manier volledige lichamelijke en geestelijke rust omarmen? Een spijkermat laat jou volledig ontspannen, terwijl het ook je stijve spieren en rug- en nekklachten verhelpt! 🤯

In de snelle hectische wereld waarin we tegenwoordig leven zijn we de hele dag in de weer met werk, vrienden, deadlines en afspraken.

Hierdoor vergeet je vaak dat het ontzettend belangrijk het is om even de tijd voor jezelf te nemen en te ontspannen.

Het gevolg hiervan kan zijn dat je last krijgt van nek -of rugklachten of je merkt dat de kwaliteit van je slaap achteruit gaat. 😴🥱

Heb je wel eens aan een acupressuur mat / spijkermat gedacht?

 • Je kan de mat thuis gebruiken
 • Het heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen
 • Het werkt ontspannend voor lichaam en geest

Op deze pagina vertel ik je meer over de werking van een acupressuur mat en geef ik je tips bij het gebruik.

De werking van acupressuur

Voordat we ingaan op acupressuur is het belangrijk om te weten dat acupressuur niet hetzelfde is als acupunctuur.

Beide begrippen komen uit de traditionele Chinese geneeskunde en zijn gebaseerd op meridianen. Bij acupunctuur worden de naalden in je lichaam geprikt op de plek waar de levensenergie verstoord is.

Bij acupressuur worden er GEEN naalden in je lichaam geprikt maar werken de naalden als druk op bepaalde punten van je lichaam. Acupressuur betekent letterlijk 'druk van een naald'.

De energiebanen, meridianen genoemd, bevinden zich in de huid en eindigen in je tenen en vingertoppen. Elke energiebaan heeft een aantal acupressuurpunten verdeeld over je lichaam.

Door het stimuleren van deze drukpunten kan je effect uitoefenen op de spieren en organen die hiermee in contact staan.

Hierdoor kan onder andere pijn worden verlicht, angst worden vermindert, betere slaapkwaliteit worden bevordert en stress worden gereguleerd.

Acupressuur wordt normaal gesproken uitgevoerd door met de duim op je huid te drukken. Door te zitten of liggen op een acupressuur mat wordt dit effect nagebootst en stimuleer je onder andere de doorbloeding en afvalstoffen worden sneller uit je lichaam verwijderd.

Wat is een acupressuur mat?

Een acupressuur mat werkt op dezelfde manier als de acupressuur behandeling.

Het voordeel is dat je met de acupressuur mat je huis niet uit hoeft. Het lijkt op een yoga mat bedekt met plastic spikes.

Die spikes zijn ontworpen om druk uit te oefenen op de punten door je hele lichaam. Ze zien er misschien intimiderend uit maar ze zijn gelukkig minder pijnlijk dan ze lijken. 😄

De acupressuur mat van Liefmat heeft ook een kussen waarmee je druk kan uitoefenen op je nek of andere specifieke zones op je lichaam. Voeten, kuiten, billen, etc.

Het doel van een acupressuur mat is het in balans brengen van je lichaam en het verlichten van onder andere pijn en stress.

Acupressuur herstelt de balans in de energiestroom van je lichaam waardoor energie en vitaliteit wordt gestimuleerd.

De acupressuur mat van Liefmat laat je volledig ontspannen terwijl het ook je stijve spieren en nek- en rugklachten verhelpt.

De comfortabele en ecologisch verantwoorde kokosvezel vulling van de mat en de relaxerende spijkers zorgen voor drukverlaging op je spieren en gewrichten.

15-30 minuten per dag op deze mat zorgt voor maximale ontspanning.

De acupressuur mat bevat 6348 drukpunten en al na een paar sessies ben je volledig gewend aan de spikes en merk je ontspanning in je spieren en gewrichten.

Met het extra kussen kan je speciale zones aanpakken zoals je nek, onderrug of knieholte. Het kussen is net als de mat gemaakt van ecologisch materiaal, gevuld met boekweitdoppen.

Liefmat Classic 〰 Deep Ocean

Stimuleer je bloedsomloop en verhoog je energie met deze Liefmat acupressuur mat.

Heb je last van stress, spierpijn of slapeloze nachten?


15 tot 30 minuten per dag op onze Lefmat zorgt ervoor dat je ontspannen en energiek de dag doorkomt.

De Liefmat kan gebruikt worden voor je hele lichaam inclusief nek en schouders. Je kan ervoor kiezen om de mat zittend of liggend te gebruiken.

Met het aparte kussen kan je specifieke zones aanpakken door het bijvoorbeeld onder je knieholte of in je nek te plaatsen.

Dankzij de verschillende drukpunten maakt je lichaam endorfine en oxytocine aan.

Bekijk hier enkele ervaringen van onze Liefmatters! 😎

Lees hier enkele reacties/vragen onder de video van Angie:

Endorfine staat ook bekend als het gelukshormoon.

Beide lichaamseigen stoffen verminderen de pijn en zorgen voor een extra ontspannen gevoel. Laat je lichaam de eerste paar keer wennen aan de acupressuur mat door rustig aan te beginnen met 10 tot 15 minuten.

Het kan zijn dat je lichaam de eerste keer een lichte pijnprikkel ervaart. Bouw het gebruik vervolgens langzaam op en na enige tijd kan je zonder kleding op de mat liggen.

Voordelen van de Liefmat

 • Verhoogt je energieniveau
 • Helpt tegen stress, spierpijn en gewrichtspijn
 • Verbetert je immuunsysteem en bloedcirculatie
 • Stimuleert de aanmaak van het gelukshormoon endorfine en oxytocine
 • Helpt je nachtrust te verbeteren

Welke gezondheidsvoordelen
biedt de Liefmat?

Volgens de Chinese geneeskunde worden lichamelijke en geestelijke klachten veroorzaakt door blokkades in de energiebaan die door je lichaam stroomt.

Om deze pijn te verzachten of klachten te verhelpen is het belangrijk dat je de blokkades opheft.

De spikes van de Liefmat oefenen druk uit op bepaalde punten in je lichaam waar de energiebaan stroomt. Het uitoefenen van druk heeft vele gezondheidsvoordelen.

A. Verlichting van spanning

In ons dagelijks leven zijn er meerdere factoren die voor spanning op bepaalde plekken in je lichaam kunnen zorgen.

Een veelvoorkomende oorzaak is het lang zitten aan een bureau.

Je kan de Liefmat op meerdere manieren gebruiken om de levenskrachtstroom te stimuleren en de spanning en pijn te verlichten:

 • Leg de mat met de gladde kant omhoog en vouw een klein deel om. Ga met je onderrug en bovenste gedeelte van je billen op het omgevouwen gedeelte liggen zodat je druk uitoefent op je lenden.

 • Ook kan je de mat op dezelfde manier neerleggen maar door nu op je zij te gaan liggen stimuleer je een ander gedeelte van je lichaam voor een wisselend resultaat.

 • Leg de mat volledig uitgespreid met de noppen naar boven. Ga op je buik liggen maar steun op je ellebogen of je handen. Hierdoor voer je meer druk uit op je bekken.

 • Door met gekruiste benen op de mat te gaan zitten kan je de zenuwen in je benen stimuleren.

B. Rugpijn en nekpijn

Rug- en nekpijn zijn veel gehoorde klachten en kan onder andere veroorzaakt worden door stress, kantoorwerk of door te weinig lichaamsbeweging.

Wat de oorzaak ook is, je wilt hier zo snel mogelijk vanaf.

Wekelijks naar een massagesalon? Te duur!

Dan kan je ervoor kiezen om wekelijks naar een massagesalon te gaan maar dit is vaak duur.

Een goedkopere manier om je nek- en rugpijn te verlichten is dagelijks 15-30 minuten op je Liefmat te liggen.

Onze Liefmat heeft een apart kussen dat je onder je nek kan leggen om zo de drukpunten in je nek te stimuleren.

De spikes van de Liefmat oefenen druk uit op bepaalde drukpunten in je lichaam waardoor het de bloedsomloop bevordert.

Dit verlicht de spanning en pijn in je rug. Daarnaast zal je lichaam de natuurlijke hormonen endorfine en oxytocine aanmaken waardoor de pijn in je rug en nek zal afnemen.

C. Verbeteren slaapkwaliteit,
verminderen van stress,
angst en depressie.

Een verstoring in de energiebaan kan niet alleen leiden tot lichamelijke klachten. Het kan er ook voor zorgen dat je last krijgt van slaapproblemen, stress of een depressie.

Het gebruik van een acupressuurmat helpt jouw lichaam weer in balans te brengen waardoor deze klachten afnemen.

Door het stimuleren van de meridianen in je lichaam wordt de energiestroom in je lichaam herstelt.

Jij ontspant volledig en komt makkelijker in een diepe slaap terecht.

Ontspanning is een belangrijke factor als het gaat om vermindering van stress en depressies.

Studies wijzen uit dat acupressuur een positief effect heeft op depressies doordat de afgifte van serotonine, oxytocine en dopamine wordt bevordert.

Deze stoffen worden ook wel gelukshormonen genoemd en verbeteren je emotionele welzijn.

Wanneer is een acupressuur
niet geschikt?

Ondanks het feit dat het gebruik van een acupressuur mat vele voordelen biedt zijn er enkele situaties waarin je er beter geen gebruik van kan maken.

 • In het geval van zwangerschap wordt het gebruik afgeraden na de eerste 6 maanden omdat het vroegtijdig de bevalling kan opwekken.

 • De Liefmat stimuleert de bloedsomloop en is daarom niet geschikt bij hart- en vaatziekten of in het geval van een te lage of te hoge bloeddruk.

 • Bij huidinfecties of open wonden kan het gebruik van een acupressuur mat de klachten verergeren.

 • Kinderen jonger dan 8 jaar kunnen beter geen gebruik maken van een acupressuur mat omdat het risico op verwondingen groter is.

Hoe kan je Liefmat
het beste gebruiken?

Onze Liefmat is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik.

Er zitten geen ingewikkelde gebruiksaanwijzingen bij. Leg de mat eenvoudig op de vloer, op een stoel, op een bed of op de sofa en ga erop zitten of liggen.

De mat neemt niet veel ruimte in dus je kan hem overal mee naartoe nemen. In principe kan je de Liefmat op elk moment van de dag gebruiken.

Voor het beste resultaat is het echter aan te raden om de Liefmat in de ochtend kort nadat je wakker wordt of ’s avonds vlak voordat je gaat slapen te gebruiken.

Dagelijks 15 tot 30 minuten op de mat zorgt ervoor dat de energiestroom in je lichaam weer in balans gebracht wordt door de stimulatie van de meridianen.

Je voelt je daardoor energieker, vitaler het bevordert je mentale welzijn. 

De eerste keer op de Liefmat zal even wennen zijn. Het kan zijn dat het pijnlijk aanvoelt en het is daarom aan te raden om in het begin een T-shirt te dragen of een dunne doek tussen je huid en de mat te leggen.

Begin met bijvoorbeeld 5 minuten en breid de tijd dat je op de mat zit of ligt, langzaam uit.

Weet je wat het grootste voordeel is?

Naast het feit dat Liefmat geschikt is voor je fysieke klachten en je maximaal kunt ontspannen, is Liefmat ideaal om keihard op de pauzeknop te drukken!

De Liefmat 'dwingt' je om 20 minuten te pauzeren.

Daarom raden we ook aan om tijdens het Liefmatten geen e-mails te lezen, geen Instagram te checken of jezelf te stimuleren met een eindeloze TikTok stroom aan content.

Kies er voor om even te pauzeren. Want laat ons eerlijk zijn, hoe lang is het al niet geleden dat je even alleen was met je eigen gedachten?

Als je er bij stilstaat, realiseer je al snel genoeg dat we vanaf de eerste seconde dat we wakker zijn, online actief zijn. Tot de allerlaatste seconde van de dag.

Erg he!? 😕

Short term is het leuk en stimulerend, long term is het erg schadelijk! 😵‍💫

Vind je mediteren moeilijk?

Mediteren is krachtig. Daar bestaat geen twijfel over.

Kleermakerszit zitten en aan niets denken. Het lijkt makkelijk maar dat is het zeker niet! Akkoord?

De grootste misvatting is...

"Ik mag aan niets denken..."

Bij Liefmat willen we je net stimuleren om...
...te denken.

Om even alleen te zijn met je eigen gedachten.
Even geen notificaties, geen trillingen, geen afleiding.

Het is zo krachtig om even je eigen gedachten tot je te laten komen. Zonder je brein te voeden met constante prikkels. Brrr...

Ik daag je uit...

... om 14 dagen, 20 minuten per dag te pauzeren.

Voed je brein met je eigen gedachten of met positieve invloeden zoals:

〰 Een inspirerend audio-boek, een podcast over persoonlijke ontwikkeling of je favoriete muziek.

〰 Of schrijf je gedachten neer in de notities app op je telefoon.

Doe een Breindump!

Een Breindump maakt het hoofd leeg en zorgt ervoor dat alle creativiteit eruit wordt gehaald.

Het ordent ideeën, plannen en oplossingen. 🥳 Zo komen alle gedachten op een kladblaadje terecht.

Je gaat verrast zijn hoe opgelucht en voldaan je gaat voelen na deze sessie!

Dit alles doe je tijdens het Liefmatten of vlak nadat je 20 minuten op de mat lag.

💡 TIP: Doe je de breindump in de notities app op he telefoon? Activeer dan vliegtuigmodus terwijl je je gedachten neerpent.

❌✈️ Zero afleiding!

Geniet nu van 30% korting!

Ga je de uitdaging aan?

Geniet dan nu van 30% korting op onze Liefmat.

In plaats van 99 euro betaal je vandaag slechts 69 euro.

Ervaar het Liefmat-effect en ga voor maximale ontspanning.

Je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn! 🤩

Liefmat Classic 〰 Deep Ocean

30 dagen geld terug garantie!

We zijn er zó van overtuigd dat je onze Liefmat geweldig gaat vinden.

Daarom bieden we je een 30 dagen niet goed geld terug garantie aan.

Probeer onze Liefmat uit voor een volledige maand.


Bevalt ie niet? Om welke reden dan ook, stuur 'm op onze kosten terug.

No questions asked!
👌

Stiekem weten we dat je enorm veel plezier gaat beleven aan Liefmat en jezelf gaat afvragen:

"Waarom ben ik niet eerder gestart met Liefmatten?" 😉

Dit zijn de volgende stappen:

1. Klik op de paarse knop
2. Koop jouw Liefmat nu met 30% korting
3. Wacht ongeduldig tot de bezorger binnen 1 á 2 dagen* deze Liefmat doos thuis levert! 🥳

*Bestel vóór 16u. en ontvang je Liefmat de volgende dag.

Inlcusief:

 • Liefmat mat
 • Liefmat kussen
 • Liefmat draagtas

En dan...... Relax!! 😄

Geef het een kans. Je hebt niets te verliezen!

Ik wens je alvast veel genot toe!

〰 Matthias Moens
Oprichter Liefmat

Enkele ervaringen van andere Liefmatters.

Een selectie uit meer dan 100 vijf ster reviews.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Net mee begonnen nu al enthousiast

"Sinds een paar dagen heb ik deze mat in huis, vanaf dag 1 ben ik enthousiast.

Met name erop gaan liggen en er later weer vanaf is pijnlijk maar dat is gelukkig maar van erg korte duur en ik zal daar ook wel handiger in worden denk ik.

Als je goed ligt krijg je al snel een lekker ontspannen gevoel in je rug. Ook na het liggen voel ik mij prettig.

Ik gebruik de mat ook voor voetzool massage. Een fijne manier om de dag mee te beginnen! En om aan het eind van de dag mee ‘ af te schakelen’."

Hannah

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bijzondere ervaring

"Door de vele positieve reviews deze mat aangeschaft. Keurig verpakt en snel ontvangen!

Ik draaf altijd maar door en een powernap maakt mij nog moeier en koud. De mat zorgt ervoor dat je, na even wennen aan de stekeltjes, ontspannen en lekker weer opstaat; meer energie en geen koude rillingen meer.

Mijn zusje kwam zondag proefliggen; zij heeft veel fibromyalgie pijn en ze merk gelijk een verschil. Een aanrader!"

Miriam

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Geweldig
"Ik ben erg tevreden over mijn spijkermat met kussent.

Heb 'm nu 2 dagen in huis, elke avond 20 minuutjes erop gelegen, en ongelooflijk: ik heb al 2 nachten erg goed geslapen (en dat voor iemand met al 20 jaar slaapproblemen...)!

Het prikt wel even behoorlijk, vooral bij mijn heupen, maar dat is vast nog even wennen. Het voelt in ieder geval erg goed. Ook supersnel en netjes geleverd: in een handige tas."

Camiel

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Goed om diep mee te ontspannen
Fijne mat, snel geleverd met een bijpassende draagtas. De mat zelf heb ik gelijk elke dag gebruikt, heel prettig.

Wel even wennen, maar ik voel nu snel mijn rug warm worden en het ontspant echt heerlijk. Ook het kussen is er fijn bij, precies een goed formaat in mijn nek.

Aanrader, goed materiaal en werkt lekker ontspannend.

Kit

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

De oplossing tegen migraine en vastzittende rug
Pakketje was 1 dag vertraagd, netjes behandeld door Matthias van Liefmat, ze konden er helaas niets aan doen.

Het product heeft mij tot nu toe erg geholpen met mijn vastzittende rug. Ik gebruik het product iedere ochtend en ervaar sindsdien minder blokkades. Ook heb ik sindsdien minder last van migraine. Complimenten

Pieter

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Indrukwekkend
Ik heb de mat nu een paar dagen en ben er super blij mee. Had al een poosje last van spanningen en rugpijn en sliep slecht.

Nu neemt m’n rugpijn al af en val al bijna in slaap op de mat. Echt heerlijk.

Ook m’n zoon met adhd vindt het heerlijk om op de mat te liggen en slaapt nu makkelijker in. Ben erg blij met de aankoop.

Ingeborg

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Heerlijk
Goede kwaliteit. Ik dacht dat het pijnlijk zou zijn maar het is heel relaxt. Een goede investering voor goede nachtrust.

Mel

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Heerlijk en makkelijk aarden
Lichtgewicht, oprolbaar, scherpe puntjes. Voor mij is een spijkermat nieuw maar ik was meteen verslaafd! Ik zak vrijwel direct uit mijn hoofd, diepe ontspanning.

Ana

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dit spijkerbed is top!
Snelle levering! Spijkerbed werkt heel ontspannend.
Eerste keer even wennen aan “pijn”, vooral bij op en af gaan, maar went snel. Op bed, op de bank, op de stoel.... overal te gebruiken.

Ceesie

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Prima aanschaf
Erg blij met de Liefmat. Makkelijk mee te nemen in de draagtas.

In het begin wel even wennen aan de pijn maar door je er aan over te geven is het heel ontspannend.

Peter

Liefmat Classic 〰 Deep Ocean